Aixovar al Festivalet

993498_594541960595153_1777628300_n

El passat dissabte 14 de desembre vam tenir el plaer de participar, juntament amb Obrador Xisqueta, al cicle de conferències  que el Festivalet ha inaugurat en aquesta edicició.

Vam ser a la taula rodona “Tècniques d’abans, idees d’ara” i vam poder compartir amb els assistents com i per què va néixer Aixovar, quin és el procés d’elaboració de les nostres peces i com  treballem amb petits teixidors, acabadors i confeccionistes locals,  per oferir una col·lecció de roba bàsica per a la llar resistent i duradora i alhora suau i amable amb la nostra pell, com els” llençols de l’àvia”.

Vam poder parlar també de quin és el cicle del cotó, la traçabilitat des del seu cultiu fins a la peça final acabada, i en com, des d’Aixovar, es volen capgirar els processos estàndars actuals de la indústria tèxtil que,  generalment,  treballa amb teixits importats de baixa qualitat als quals dóna valor afegit amb  manipulacions químiques, tenyits, estampats, dissenys i acabats.

Aixovar inverteix aquesta tendència i parteix d’una bona base de cotó, teixit amb qualitat, a partir de la qual confecciona de manera artesanal les peces finals. És una manera de treballar que contradiu els estàndards de la gran indústria tèxtil però que ens permet oferir un producte de bona qualitat, elaborat localment, que recupera la saviesa i el saber fer de 250 anys de tradició tèxtil , i que fomenta un consum responsable i una economia real i sostenible.

Per últim, i mirant cap al futur immediat, vam poder explicar un nou projecte que tenim entre mans, que ens té molt entusiasmades i del que ben aviat us en farem cinc cèntims!

Aquesta entrada ha esta publicada en Conferències, General, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *