La tovallola

Tovallola

De tots els teixits bàsics per a la llar, la tovallola és potser aquell  al que parem menys atenció, aquell que, de tan quotidià, ens passa desapercebut. Tanmateix cada dia passa força vegades per les nostres mans, la nostra cara, ens embolcalla i reconforta després d’una dutxa o un bany…

I com n’és d’agradable quan les mans i el cos es troben amb un teixit suau, amorós i que acompleix  la funció per a la qual va ser dissenyat: eixugar!

Les tovalloles d’Aixovar beuen de la tradició i recuperen l’anomenat teixit de “niu d’abella”, altrament dit tovallola italiana, i que és el precursor del teixit de “rus” que va aparéixer a partir del 1800 amb la Industralització. Aquest dibuix de niu d’abella, un cop surt dels telers, és sotmés a un procés d’encongiment natural que dóna com a resultat un teixit amb dibuix en relleu, suau i que amanyaga.

niu-abella

Però a Aixovar, a més de recuperar la tradició, també  investiguem i innovem, aplicant els coneixements adquirits al llarg de 250 anys de tradició del tèxtil, al saber fer tradicional.

I ho fem amb la voluntat d’oferir un producte artesanal i acurat, però alhora funcional i de qualitat.  Per això les nostres tovalloles combinen el cotó amb el lli, una fibra més hidròfila, és a dir, més absorvent, que aconsegueix que les tovalloles compleixin a la perfecció la seva funció d’eixugar, sense perdre la suavitat i dolçor del cotó.

Fotografia: Caterina Pérez

Aquesta entrada ha esta publicada en Bany, Cotó, General, Llí, Tovalloles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *